Torsk i bacon med cognacsås

Ingredienser

4 portiun
45 min

4 st torsk ryggfile´r

2 paket bacon
salt
vitpeppar
SÅS
1 msk vetemjöl
2 msk smör
4cl cognac
2,5 dl köttbuljong
2 dl vispgrädde
olika pepparsorter (rosé,svart, grön)

Till servering potatismos och sallad

   

Tillverkning

Tina upp fiskbitarna övernatten i kylskåp eller 5-6 timmar i rumstemperatur.Torka väl torskbitarna med hushållspapper och krydda dem med salt och vitpeppar.Vänd baconskivor runt torskbitarna. Circa tre skivor bacon per filé. Stek i het panna torskbitarna så baconen får en fin brun färg och ställ dem sedan i ugnen 175°C 15-20 minuter. Stek resten av baconen knaprig och smula den.

Tillred såsen.

Smält smöret i kastrull och tillsätt vetemjölet. Stek blandningen på svag värme några minuter så att vetemjölet tappar smaken. Tillsätt den varma buljongenoch cognac, rör om så såsen blir slät.

Koka såsen några minuter och sätt åt sidan. Före servering tillsätt grädden och hela pepparkorn, koka upp. Servera torsken med potatismos, peppar-cognacsås och smula på den extra baconen på portionen.

RServera gärna till en grönsallad.

 

add your comment

Kuvahaun tulos haulle ICON SHOPPING CART BLUE  KÖPA FISK