Scamppi voi-vermutti kastikkeella

Ainesosat

4 annosta
20 min

500g scamppeja
1/2-1 dl neitsytoliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
1-2 punaista chiliä (maun mukaan)
1 dl kuivaa vermuttia
3 rkl voita
1/2 sitruunan mehu sekä raastettu kuori.
3/4 dl persiljaa
3/4 dl tuoretta rakuunaa
3/4 dl ruohosipulia
n. 1 tl suolaa tai maun mukaan

Pastaa

 
 

Valmistus

Tämä on todella herkullinen scamppi-ateria, ja vermutti-voi sekoitus tuo ihanan pehmeyden kastikkeeseen. Suosittelen että vermuttia ei vaihdeta valkoviiniin, koska nimenomaan vermutti-voi sekoitus antaa sen pehmeyden.

 

Sulata scampit yön yli jääkaapissa tai huoneenlämmössä n.4 tuntia. Jos haluat, voit poistaa pyrstöstä peräsuolen mikäli se on näkyvillä sekä pyrstön pienen kuoren.

 

Laita vokkipannulle tai kattilaan oliiviöljyä. Kun öljy on kuuma, paista puolet scampeista välillä kääntäen kunnes saavat vaaleanpunaisen värin ja paikoitellen muuttuvat kullanruskeiksi, n. 2 min. Nosta scampit reikäkauhalla tai pihdeillä sivuun ja lisää hieman oliviöljyä pannulle. Toista paistaminen lopuilla scampeilla ja siirrä ne myös sivuun.

 

Lisää öljyiseen pannuun pilkottu chili ja pilkottu valkosipuli, anna paistua kunnes valkosipuli muuttaa hieman väriä, n. 1 min. Älä polta ruskeaksi.

 

Kaada sekaan vermutti ja sekoita pohjaa myöteen kaikki pannussa ja anna hiljalleen kiehua jotta raaka alkoholin haju on haihtunut n. 3 minuuttia.

 

Lisää voinokareet ja sekoita voimakkaasti, jotta kastike muuttuu pehmeän silkkiseksi. Poista liedeltä ja lisää sitruunan mehu ja suola.

 

Laita uudestaan liedelle porisemaan koko ajan sekoittaen. (Mikäli kastike juoksettuu, lisää pari tippaa vettä, kunnes kastike tasoittuu jälleen).

 

Lisää scampit, pilkotut yrtit ja raastettu sitruunan kuori kastikkeeseen. Kun scampit ovat lämmenneet, kaada kastike keitetyn pastan päälle.

 

Tarjoile heti.

 

Kuvassa on leveää nauhapastaa, pappardelleä. Pasta on suosikkini, mutta tagliatellekin käy hyvin.

 

Lisää kommenttisi

Kuvahaun tulos haulle ICON SHOPPING CART BLUE  OSTA KALAA