Pekoniturskaa ja konjakkikermakastike

Ainesosat

4 annosta
45 min

4 kpl turskan selkäfilettä
2 pkt pekonia
Suolaa
Valkopippuria

KASTIKE:
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
4cl konjakkia
2,5 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
Pippureita oman maun mukaan

Lisukkeeksi perunamuusia

 
 

Valmistus

Sulata turskapalat yön yli jääkaapissa tai 5-6 tuntia huoneenlämmössä.

 

Kuivata kalat hyvin talouspaperilla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Kääri turskapalat pekoniin n. kolme siivua per pala. Paista ylimääräiset pekonisiivut rapeaksi ja murenna ne.

 

Paista kuumalla pannulla turskan pinta kauniin ruskeaksi ja laita sitten uuniin, 175°C 15-20min.

 

Valmista kastike.

 

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauho. Paista miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, jolloin vehnäjauhon maku häviää. Lisää lämmin lihaliemi ja konjakki, sekoita kastike sileäksi. Rouhi mukaan mustapippuria. 

 

Keitä kastiketta muutaman minuutin ajan ja laita sivuun. Ennen tarjoilua lisää kerma sekä maun mukaan pippureita, kiehauta.

 

Tarjoile perunamuusin kanssa ja koristele annos paistetuilla pekonimuruilla ja silputulla persiljalla.

 

Lisää kommenttisi

Kuvahaun tulos haulle ICON SHOPPING CART BLUE  OSTA KALAA