Lax-burgare

Ingredienser

4 portiun
40 min

2 filébitar av lax
Inlagd gurka:
1 färsk gurka
1-2 msk socker
1-2 msk vinäger
1/2dl skuren dill

Sås:
1 brk creme fraiche saft av 1/2 till 1 lime
2 vitlöksklyftor
1 tsk socker
1 dl riven parmesan

Dessutom:
isberg sallad
kapris
rödlök
avokado

   

Tillverkning

Skär lax filérna i 1,5cm tjocka skivor. Strö grovsalt i torr het stekpanna. Bryn laxbitarna på båda sidorna vackert gyllene (alltså utan fett). Sätt åt sidan och vänta.

Skiva tunna skivor av gurkan (osthyvel är ett bra redskap).tillsätt kryddorna och

blanda kraftigt. Granska smaken. Blanda creme fraichen med limesaft, krossade vitlöken, parmesan och socker.

Rosta hamburgar semlorna i brödrost knapriga.

Lägg mellan hamburgar-halvorna isbergs sallad, avokado skivor, kapris, rödlök, inlagd gurka, creme fraiche sås och laxbitar.

 

Lisää kommenttisi

Kuvahaun tulos haulle ICON SHOPPING CART BLUE  OSTA KALAA