Bouillabaisse eli ranskalainen kalakeitto

Ainesosat

4 annosta
90 min

600g erilaista kalaa esim. lohta, turskaa, kuhaa paloiteltuna
200g sinisimpukoita
200g katkarapuja
1 sipuli
1/2 purjoa
2 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 porkkanaa
1 varsiselleri
1/2l kalalientä
2 dl valkoviiniä
2 laakerinlehteä
1 sitruunaruoho
2 rkl makea chilikastikemustapippuria
2g sahramia
mustapippuria
suolaa

 

Valmistus

Paloittele kalat. Kuullota kattilassa öljyssä hienonnetut sipulit ja purjo, purista sekaan valkosipulin kynnet. Lisää pilkotut porkkanat, selleri ja tomaattimurska ja nesteet (kalaliemi ja viini). Lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 1 tunti. 

 

Lisää tämän jälkeen kalat, anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää pestyt simpukat kiehumaan. Kun simpukat ovat auenneet, lisätään katkaravut. 

 

Tarjoile nokare aiolia (valkosipulimajoneesi) jokaisen keittoannoksen päälle.

 

add your comment

Kuvahaun tulos haulle ICON SHOPPING CART BLUE  BUY FISH