Kampelaa, Välimeren tapaan

Ainesosat

4 annosta
30 min

1 salottisipuli
1 dl oliiviöljyä (jaa kahteen osaan)
1 dl vehnäjauhoja
2 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan kuori
10-15 kpl kirsikkatomaattia
1 ruukku tuoretta salviaa
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
2 dl valkoviiniäsuolaamustapippuria myllystä
lisäksi keitettyjä perunoita

 
 

Valmistus

Sulata kampelafileet yön yli jääkaapissa tai huoneenlämmössä n. 4 tuntia. Kuivaa fileet hyvin talouspaperilla.

 

Esilämmitä uuni 150C°. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Lisää öljyä pannuun ja paista fileet kuumalla pannulla n. 1-2 min per puoli. Aseta fileet uuninkestävään vuokaan ja laita vuoka uuniin vielä 10:ksi minuutiksi. Huuhdo paistinpannu.

 

Viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi. Pilko sipuli ja leikkaa sitruunan kuoresta ohuita suikaleita. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää valkosipuli, sipuli ja sitruunankuori. Paista n. 1 minuutti. Sipuli ei saa muuttaa väriä. Lisää pannuun valkoviini ja anna kiehua kokoon. Lisää oliivit, pilkottu salvia ja puolitetut kirsikkatomaatit. Lämmitä aineksia n. 1/2 minuuttia.

 

Asettele lautaselle keitetyt perunat, kalafileet ja kaada kalojen päälle oliiviliemi herkkuineen.

 

Lisää kommenttisi

Kuvahaun tulos haulle ICON SHOPPING CART BLUE  OSTA KALAA